Autorităţile au fost alertate prin telefonul unic de urgenţă 112 de prezenţa unui urs în interiorul Termocentralei de la Doiceşti, închisă. Firma de pază a intrat în panică în momentul în care angajaţii au văzut fiara.

Poliţia, Jandarmeria şi alte structuri cu atribuţii în astfel de situaţii au fost mobilizate la faţa locului însă ursul nu a mai fost găsit. Se pare că ursul se plimba nestingherit prin halele dezafectate ale Termocentralei de la Doiceşti, iar angajaţii societăţii de pază, singurii care se mai află pe acolo, au intrat în panică, neştiind dacă se mai află înăuntru.
Pe de altă parte, autorităţile dâmboviţene au constatat că există risc mediu de apariţie a urşilor în două comune ale judeţului şi risc mare ca animalele să intre în zonele locuite de oameni într-o comună, în acest context fiind dispuse măsuri de prevenire a unor agresiuni, inclusiv dislocarea de patrule de poliţie şi jandarmi în zonele cu potenţial pericol. ”Se constată încadrarea situaţiei privind apariţia speciei ursului brun pe raza UAT Gura Ocniţei şi Moţăieni la un nivel de risc mediu şi pe raza UAT Pucheni la un nivel de risc mare”, se arată într-o hotărâre adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.
Astfel, au fost dispuse măsuri de prevenire, prin „folosirea semnalelor acustice şi luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populaţie, măsuri de prevenire, prin trimiterea de echipaje de poliţişti şi jandarmi în zonele unde a fost semnalată prezenţa ursului şi există pericolul unei posibile agresiuni, precum şi măsuri de informare a localnicilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de prezenţa ursului, modul în care aceştia să se comporte în astfel de situaţii”.

Citeste mai mult: adev.ro/qudkmp

Lasă un răspuns